Är WeChat the one app to rule them all?

Meddelandeappen WeChat fullkomligt dominerar som onlineplattform i Kina. Den nyttjas av över 768 miljoner användare varje dag och för majoriteten av kineserna är detta den enda appen de använder. Det behövs nämligen ingen annan app.

I WeChat kan du både kommunicera med kompisar och varumärken, spela, styra upp datingen, shoppa, göra din bankärende, köpa biobiljetten, boka taxi, hitta information om öppettider och adress till butiken du vill besöka. Och mycket annat.

One app to rule them all, typ.

När ca 70% av alla kineser med en smartphone använder WeChat är det inte svårt att förstå att många nya bolag som etablerar sig i Kina prioriterar att starta ett WeChat-konto innan de sätter upp sin hemsida. Här kan du både kommunicera, sälja och bygga varumärkeslojalitet hos din kunder. En del bolag skaffar inte ens en traditionell hemsida utan nöjer sig med att enbart kommunicera via WeChat. Och då WeChat har en plattform som gör det enkelt att skapa chatbottar har det blivit en populär kanal för företags kundservice att via just chatbottar hantera enklare kommunikation och kundserviceärenden. Lite som R2D2 på speed, kanske?

Om fler meddelandeappar utvecklas till att bli mer av en one-stop-shop som WeChat är på den kinesiska marknaden kan man fråga sig om hemsidan i dess nuvarande form på sikt kan vara på väg att avvecklas? Oavsett är vi väldigt nyfikna på att se om någon app kan utvecklas till en så dominerande onlineplattform här i Europa på samma sätt som i Kina?

Och vad händer då med alla finfina hemsidor som tillverkas i parti och minut? De ska döden dö, eller?

Om du är peppad på att läsa mer om WeChat – läs här. Eller om du du vill veta mer om chatbottar – läs här.

/Bad NadHär är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?