Framtiden stavas Google och Facebook

Mary Meeker, partner på Kleiner Perkins Caufield & Byers, släpper två gånger om året den omfattande trendrapport som alla inom den digitala världen använder för att förstå sin framtid och samtid. Rapporten släpptes för ca en månad sedan och här är några av de mest intressanta punkterna.

  • Digital annonsering kommer passera annonsering via TV inom 6 månader.
  • Google och Facebook utgör 85 % av tillväxten inom digital annonsering.
  • Tiden vi spenderar på mobiltelefoner understiger den andel annonsering som spenderas på mobila kanaler. Vi kan alltså vänta oss ökade investeringar på marknadsföring via mobilen.
  • Röststyrning och sökningar med rösten börjar ersätta digitala sökningar via text. Förra året gjordes 20 % av alla mobila sökningar via röststyrning. Tillförlitligheten har ökat till 95 %.

 

Inget av detta är väl egentligen några oväntade nyheter. Men det kan ändå inte sägas nog många gånger – framtiden heter fortfarande Google och Facebook, den stavas mobile first och Siri kommer bli din nya bästa kompis.

Vill du läsa hela rapporten inkl analys hittar du den här Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?