It’s the communication, stupid!

(Ursäkta att vi drar paralleller till amerikansk politik nu igen, men vår praktikant kan inte låta bli)

It’s the economy, stupid! – ett uttryck som myntades av Bill Clintons valkampanj 1992 och som har använts flitigt sedan dess. Uttrycket syftar på att den allmänna opinionen går i samma takt som landets konjunktur, ungefär som antagandet att en produkts kvalitet direkt korrelerar med dess försäljningssiffror. Är det högkonjunktur har ditt ledarskap legitimerat ditt mandat, är din produkt bättre än konkurrensens säljer den sig självt. Dessa antaganden följer liknande resonemang, att en avgörande faktor av din verksamhet definierar resten av din tillvaro, och det har ofta visat sig vara träffande.

Men som de flesta säkert anar kommer man inte undan så lätt, inte numera. Makthavare kan inte enbart förlita sig på att kunna alstra popularitet från den ack så tillförlitliga premissen: att en högkonjunktur automatiskt ska skruva upp opinionssiffrorna. Samma gäller i affärsvärlden, produkten i sig är ofta inte längre den största försäljnings-acceleratorn. Din produkt må vara bland de bästa men kunderna kommer ändå inte reflexmässigt slita den av butikshyllorna. Det har skett ett paradigmskifte och vi måste förkasta simpla antaganden, verkligheten har blivit mycket mer komplex.

Vi vill dock inte lämna dig utan någon lösning till detta problem – att vara problemlösare är nämligen vår specialitet. Det är hos kommunikationen som skon skaver. En djupare analys kan hjälpa dig att identifiera din verksamhets behov och utvecklingspotential. Med insikter om detta kan ett lösningsorienterat värdeerbjudande utarbetas, som med anpassad kommunikation riktas just till dina kunder eller dina målgrupper. Utrustad med denna förståelse omvandlas produkter/tjänster till varumärken som bygger relationer direkt till hjärtat istället för hjärnan.

De flesta företag har insett detta för länge sedan, men konkurrensen har inte suttit och rullat på tummarna. För att införskaffa sig en fördel måste erbjudanden analyseras och kommunikationsverktygen vässas. Som tur är finns slipstenen här på Halleluja. Välkommen in på en kaffe och ett samtal om hur din verksamhet kan växla upp.

Vid pennan,
Aron Jahn.
(Världens bästa praktikant, hälsar Nadja)Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?