Skitsmart innovation på damtoaletten

(He he. Ursäkta pappaskämtet)
Jag gillar fortfarande att strosa i butiker och prova mina kläder innan jag köper dem. Men som vi vet är det fler och fler som väljer att köpa sin kläder online. Handelns stora utmaning nu är att erbjuda mervärden som lockar besökare att komma till butiken eller gallerian istället för att bara klicka hem sina prylar.
Framtidens handel kommer enligt flera experter i större utsträckning utgöras av personaliserade erbjudanden och upplevelser i den fysiska butiken. En aktör som testar detta är Alibabas Tmall som tillsammans med fastighetsägaren Intime har implementerat en spännande lösning i två shoppingcenter i Kina. Och fler är på väg. Konceptet utgår från damtoaletter, där man nyttjar tiden som besökaren står i kön till dessa toaletter. Medan man väntar kan man nämligen spegla sig i magiska speglar. Skärmarna, dvs speglarna, har en inbyggd augmented reality-teknik som gör det möjligt för användarna att digitalt testa olika sminkprodukter. Och det läppstift eller den ögonskugga man gillar kan man så klart köpa direkt på plats. Tmall har sedan tidigare också lanserat ”smart nursing room”, en rum med digitala tekniklösningar som underlättar blöjbyte, amning eller matning för shoppande föräldrar. Även här finns produkter att testa som man sen kan köpa i en automat på plats och beställa för hemleverans.

Det intressanta i dessa lösningar är det tydliga kundfokuset. Det är inte bara att döda tiden utan även att vara relevant utifrån insikter om vad kunder har för behov i damrummet eller ”bäbisrummet” och konverterar det till en service och affär.

Funderar du på hur er verksamhet ska möta framtiden och den pågående digitala transformationen? Hör av er till oss för ett förutsättningslöst möte där vi kan prata om er situation.
Vi jobbar mycket med att hjälpa företag att analysera deras nuläge för att sedan ta fram rekommendationer på hur man utvecklar sin verksamhet och erbjudanden. Vi förändrar framtiden för våra kunder utifrån en djup förståelse för våra kunders kunder i kombination med strategiska och kreativa lösningar.
Ring 070-1085006 eller maila till nadja@hallelujamoment.com så tar vi en kaffe och surrar!

Mer om Alibabas Smart Ladies’ Room: Alibaba wants to inject a sense of fun into retail store restrooms – YouTube.
http://www.alizila.com/alibaba-revamping-ladies-rooms-to-make-waiting-more-fun/

 Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?