Vi har en förtroendekris

Tyvärr. Men unga idag litar inte på reklam eller media överhuvudtaget längre.  84% av 18-35-åringar tror inte på traditionella reklambudskap och 88% litar inte på information man får via media*.

Dagens ungdomar är den generation som exponerats för mest marknadsföring genom alla tider. Innan 18 års ålder har man redan exponerats för över 20 miljoner budskap. Inte konstigt de är obrydda. Dessutom har de utvecklat världens bästa bullshit-filter. Man sållar och är grymt skeptiskt till mesta. ”Det där är aldrig sant!” eller ”Okeeeeej, men jag bryr mig inte”.  Istället lyssnar vi på trovärdiga personer (vänner, influencers, förebilder) och varumärken man upplever som pålitliga och genuina. Enligt studien “Authentic brands”, som görs årligen av Cohn & Wolfe, tycker endast fem procent (!) av de svenska konsumenterna att varumärken är öppna och ärliga, och sju procent känner att man kan lita på ett varumärke. Det är riktigt låga siffror.

Så hur gör vi då? Jo, vi måste jobba stenhårt för att fånga målgruppens uppmärksamhet i skepticismens landskap och vi måste ha ett engagerande och trovärdigt budskap. Vill vi dessutom att mottagaren ska se hela vår film eller läsa vårt inlägg från start till slut krävs hög kvalitet på innehållet. Här handlar det inte bara om en snygg produktion eller en klatschig copy, utan för att hålla mottagarens intresse vid liv måste vi väcka känslor eller erbjuda mervärde. Till exempel genom en engagerande historia, en rolig incident eller ett relevant och värdefullt tips. Det krävs sååååå mycket mer av dagens kommunikation för att skapa framgångsrika budskap som når fram i bruset och igenom mottagarens bullshit-filter. Men vi på Halleluja triggas av utmaningen. Så game on.

// Vid pennan,
Nadja Lindgren, projektledare och kundansvarig på Halleluja, som skamset inser att användandet av uttrycket “dagens ungdom” tydligt visar på att hon själv INTE längre tillhör den kategorin.

 

Källor: www.cwsthlm.se
*Vice årliga undersökning av sin globala målgrupp på 200 miljoner följare.Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?