Utopia – Klappomaten

Brief

Julen är en tid då alla pumpar pris och produkt. I bruset drunknar men om man inte äger media. För Utopia handlar det om att skapa emotionella kopplingar som inte konkurrenterna kan skapa och på så sätt bli anledningen till att man talar gott om och besöker gallerian.

Vårt uppdrag blev att ta fram en kampanj för julen i Utopia med syfte att få så många som möjligt att besöka Utopia under julhandeln.

Insikt

Då handeln i Utopia upplever konkurrens från andra shoppingcenter, från näthandel samt störningsmoment från ett allmänt stökigt centrum med ombyggnationer och brist på parkeringsplatser, krävs något extra för att locka folk till gallerian. Vi insåg att vår uppgift var att skapa en julstämning delux för hela familjen.  Med denna insikt jobbade vi utifrån huvudutmaningen att ”Skapa ett julminne för livet!”

Lösning

Lösningen blev att ta fram en oförglömlig och oemotståndlig julupplevelse – Världens första klappomat!

Vi byggde helt enkelt en paketinslagningsfabrik i form av en riktigt tomteverkstad. Besökare kunde lägga sin present på ett rullband som gick in tomteverkstaden, och en liten stund senare rullade juklappen ut på andra sidan, inslagen och med tillhörande rim. Utöver själva paketinslagningen erbjöd klappomaten även andra roliga spännande features. Till exempel  manicker att veva, mätare,  ljud från stirriga tomtar som pratade innifrån verkstaden, bubblor som virvlade ut från taket, en brevlåda där man kan lämna sin önskelista till tomten och en snällometer som mätte hur snäll man var på en skala. Inne i klappomaten jobbade nissarna och utanför hade vi tomten och tomtemor som interagerade med besökarna.

Resultat

Klappomaten väckte stor uppmärksamhet och blev en riktig publikdragare. Det var ett stort intresse för att titta på och nyttja klappomaten och särskilt för barnen blev det en väldigt spännande och magisk upplevelse att få skicka in sin present i och sen se den komma ut inslagen.

Insikten att traditioner är viktiga för barn gör att kund beslutat låta klappomaten vara en återkommande jultradition i Utopia. Och ur varumärkesbyggande aspekt är upprepning av lyckade kampanjer ett framgångsrikt sätt att bygga varumärket långsiktigt.

Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?